-----------------------------------
Cristian Kata
21 Feb 2026 20:44


-----------------------------------
Dupa alte "sapaturi" pe net, am ajuns sa ma contrazic putin...oarecum, adica am fost prea indulgent cand am presupus ca reglarea unei DIP este un lucru banal pentru oricine mai ales pentru cei care sunt activi pe forumuri si care sunt posesori de binocluri de calitate. Am gasit mai multi nemultumiti care reclamau "problema", dar problema era ca ei reglau DIP aiurea, tocmai ceea ce este un plus la acest binoclu, campul mare si ocularele mari, s-au transformat in "probleme". Unu dintre ei explica cam asa "in timp ce la vechiul meu binoclu vad negru daca nu reglez corect DIP, la acest binoclu nu vad negru ci vad neclar", adica nu putea cuprinde campul si asta il deruta, altul care nu vedea bine, a masurat DIP dupa binoclul lui vechi cu care vedea bine si a constat ca avea DIP prea mare reglata la SRBC (astia erau pe cloudynights.com), etc etc. Binoclul trebuie sa il simti, nu sa ai nevoie de camp mic care sa te ajute la reglajul DIP, trebuie sa simti punctul "forte" al imaginii in timp ce reglezi DIP. De multe ori mi-am reprosat faptul ca sunt prea exigent cu alti utilizatori de binocluri, mai ales dupa ce am fost si criticat in acest sens, dar am sa revin la a privi lucrurile din nou fara a avea incredere in forumisti "strainezi". Vad ca aici nu merge altfel decat asa: "pana nu vad nu cred" :). In concluzie nu exista probleme nici la primele loturi ci exista probleme de pricepere. Exact cum ai conduce initial o masina cu botul lung pe care il vezi ca vrei ca nu vrei, iar apoi sa nu poti conduce una cu bot scurt decat daca ridici scaunul pana dai cu capul in plafon ca sa vezi capota (sa vezi pe unde merge masina :))) ).