-----------------------------------
Bivanus
09 Mar 2026 21:16


-----------------------------------
In Portugalia exista un tovaras, Vasco Ribeiro ii zice si are si niscai filmulete simpatice pe YouTube, care face adaptoare pentru autofocuser la MAK. Omul a răspuns prompt &#537;i, după ce mi-a trimis instruc&#539;iunile într-un pdf a avut si răbdarea să răspundă la toate întrebările mele. Prin urmare, am luat de la el setul &#8222;extins&#8221; atât cu kitul ac&#539;ionat prin curea, cât &#537;i cu op&#539;iunea de ac&#539;ionare directă.

Ac&#539;ionarea directă este mai compactă &#537;i este plasată în spatele planului din spate al MAK (https://youtu.be/Tqdh8TeLXPY?si=kw5_iwj8L9UioyVF) în timp ce kitul ac&#539;ionat prin curea este montat clasic pe lateral.După ce am pus mâna pe jucării, prefer versiunea cu curea, deoarece po&#539;i trage foarte u&#537;or de roata din&#539;ată montată pe butonul de focalizare suficient cât să ai control manual. Acesta este zic eu un mare avantaj, deoarece pot face rapid o focalizare manuală brută &#537;i apoi EAF pentru reglarea fină. De asemenea, din punct de vedere personal, EAF se potrive&#537;te perfect pe lateral între piesa de montare &#537;i inelul MAK. Aproape pare că a fost proiectat special pentru asta.