-----------------------------------
zoth
14 Mar 2026 10:40


-----------------------------------
Faine jucarele Tudor  :)  Jos palaria pentru pozele artistice facute binoclului tau!

Un comentariu as face dupa ce am citit testele comparative de luminozitate pe care le-ai facut si dupa ce am trecut si eu prin ele. Testul pe timp de zi insorita il consider unul pur calitativ care nu poate decela diferenta reala de luminozitate dintre doua binocluri diferite ci eventual poate decela vreo problema grava de transmisie. Drept dovada nici tu si nici eu nu am putut determina clar diferente de luminozitate intre binoclurile testate. Treaba se datoreaza faptului ca ziua ochii nostri isi adapteaza pupila pentru o anumita cantitate de lumina si vor diafragma fiecare binoclu in parte astfel incat sa pastreze acest echilibru. Din pacate nu putem cunoaste valoarea la care ochii nostri diafragmeaza ziua fiecare binoclu in parte si in consecinta daca jucarelele nu au probleme grave cu transmisia vor aparea cam la fel de luminoase.
Am repetat testul de luminozitate pe seara si el a relevat clar faptul ca Nikonul cu o pupila de 3,5mm in cazul meu a ramas vizibil in urma Fujinonului care are o pupila de 5mm. Deci cand ochii nu mai limiteaza cantitatea de lumina primita va avea castig de cauza tot mereu binoclul cu pupila de iesire mai mare, Nikon E in cazul tau si Fujinon in cazul meu.