-----------------------------------
Mircea Pteancu
19 Mar 2026 00:46


-----------------------------------
sonkab

Asa cum i-am explicat colegului de forum Night, am citat un astronom amator bucurestean nemultumit.
Cum il cunosc de ceva vreme, daca este nemultumit inseamna ca are de ce. 
Nu am sa ignor nemultumirea lui exprimata public ca sa nu te deranjez pe tine sau mai stiu eu care alt birocrat de Primarie. 

Observatoarele astronomice sunt destinate observatiilor astronomice, nu mersului la culcare odata cu gainile. Cand veti proceda corect = observatii nocturne, am sa aplaud, acum ma tem sa fac asta ca sa nu picati din pat la 22:01.
E jalnica scuza ca alte observatore o fac si mai lata si nu fac observatii deloc. Se respinge.

Nici musamalizarea problemelor pe care cineva le face intentionat Astroclubului Bucuresti nu este ''inventia'' mea. Am citit cu stupoare, am emailuri in arhiva despre asta, ca s-a ajuns chiar si la proces.

Astronomia este o stiinta observationala. Una peste alta, nu faceti observatii, nu faceti Astronomie.

Pe de alta parte, Observatorul Urseanu este o institutie publica, finantata din bani publici. Chiar daca sunt ultimul dintre romani, am dreptul sa-mi exprim opiniile asupra activitatii sale. Vad ca nu stii, asa ca te informez: asa e legea. 

In incheiere: curajosule, convinge-i pe amatorii din Bucuresti, nu te lupta cu unul aflat la 800 km. Nu gasesti in tot forumul vreun raport de observatii sau MACAR O SINGURA OBSERVATIE facuta la Observatorul Urseanu. Ale tale nu se pun - tu esti platit.
Sunt insa nenumarate observatii facute prin parcuri ( ce-i pe care-i ironizezi pentru ca tu dormi acasa cu cheia unui observator la gat), din balcoane si de pe ogoarele Patriei +++

Quod erat demonstrandum !

Mircea