-----------------------------------
zoth
21 Mar 2026 13:04


-----------------------------------
Cu modelul asta de binoclu am avut in general experiente negative, am avut doua exemplare in posesie si m-am uitat inca prin altele doua, trei. Nu am fost inspirat sa-mi notez anul de fabricatie/lotul si nici caracteristicile care mi s-au parut dominante pentru fiecare in parte. Doar asa cred ca as fi putut trage niste concluzii personale mai apropiate de adevar. Primul avea o tenta galbena moderata dar imaginea data de el nu excela nici prin contrast si nici prin luminozitate, nu avea nimic iesit din comun, era aproape banal. Al doilea avea tenta galbena intensa, contrast si luminozitate bune si ziua era placut sa privesti prin el daca nu te deranja tenta de culoare. Pe astro insa amandoua erau varza, pierdeau lumina la greu iar imaginea lui Jupiter de exemplu semana cu o placinta diforma, absolut mizerabila ...
Prin celelalte prin care am privit era unul cu tenta slaba de galben, absolut insipid pe imagine, altul cu tenta galbena care semana cu al doilea pe care l-am avut dar care dadea o imagine intunecata si inca unul care in pofida unui galben foarte intens dadea o imagine cu contrast grozav de bun.
Cred ca luat per ansamblu, la modelul asta de bino dam peste o dispersie impresionanta a parametrilor functie de anul/lotul de fabricatie, o adevarata loterie care sigur o surclaseaza pe cea chinezeasca de la instrumentele astro ...