-----------------------------------
Cristian Kata
25 Mar 2026 14:10


-----------------------------------
CristiB: (https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=248391#248391)
 "Se intampla si la case mai mari lucrul asta. Cineva de pe un alt forum si-a cumparat un binoclu scump japonez , nu-i dau numele ca sa nu para ca-i fac reclama si la asta, si apoi a iesit cu el la teste impreuna cu Swarovski-ul EL pe care deja il avea. Dupa acele teste s-a intors dezamagit acasa cu impresia ca trebuie sa arunce EL-ul la container. &#128578;"

Nu am vrut sa scriu acolo pt ca era total pe langa subiect...
Chiar te rog sa ne spui despre ce model de binoclu este vorba, nu e nici o reclama, dar ma tem ca ma transform eu acum in cel care o sa fie de partea lui Swarovski, SRBC este un binoclu care se bate cu Swarovski la optica, dar cu toate acestea Swarovski ramane in picioare, asa ca suntem indreptatiti sa dorim a sti despre ce fel de zmeu este vorba, incat EL e chiar atat de slab. Eu cred mai repede ca ori EL avea ceva problema ori o fi din prima generatie si probabil e mai slab, aici deja intri tu in rol, eu nu stiu ce diferenta este intre un EL din 1999 si unul de azi, dar daca e vb de un EL din generatia nou in comparatia cu zmeul japonez, apoi eu NU cred ca lucrurile pot sa stea chiar asa, adica sa fie atat de slab EL incat sa iti vina sa dai cu el.