-----------------------------------
Dbird
05 Apr 2026 20:10


-----------------------------------
Desi am cautat mereu sa ma incadrez in reviewurile mele in limita 2000 lei, iata ca nu pot sa ma abtin sa scriu cateva  cuvinte de spre acest Sky Rover. In principiu putem spune ca ramanem  totusi in zona 2000, eu am achizitionat acest binoclu, de curand, cu pretul total 2.158,22 + 100 = 2258,22 RON. Asta si calitatile exceptionale optice il plaseaza extrem de sus in ierarhia binoclurilor. Nu voi repeta nimic din ceea ce a scris colegul nostru Kata (sper), doar voi spune ca am fost superimpresionat de  edfectul 3D, de lipsa de aberatii cromatice si mai ales de luminozitate. O mentiune suplimentara este efectul de hublou (cel mai spectaculos posibil). A castigat "cursa" cu toate 10x50 mele ceea ce pentru un 10x42 este incredibil. Este un binoclu greu (0.960 Kg) si totusi scump. Daca merita totusi cei 300 lei peste "limita" ? ... Da cu prisosinta. 
Mereu am spus ca riscul alunecarii spre achizitionarea de echipamente scumpe, mai ales in cazul incepatorilor, va impiedica masiv utilizarea efectiva a binoclurilor motiv pentru care nu am incurajat depasirea limitei de 2000 RON. Luati  acest caz ca o exceptie, si tineti minte ca observatii superbe cu binoclul se pot face si cu echipamente cu mult sub limita "impusa", poate artificial, de mine. 
Un binoclu scump veti cumpara atunci cand utilizarea lui va fi evidenta ca fiind una din pasiunile voastre puternice.
Sky Rover este ceea ce eu numesc un "binoclu periculos" respectiv utilizarea lui in regim de lumina puternica oboseste masiv ochiul. Undeva aici pe forum am citit de "binoclul ideal", nu alergati dupa himere, caci veti pierde din vedere esentialul , ma repet, utilizarea lui. 
Avea o vorba buna colegul tudor (parca el o spunea, sper sa nu gresesc, corectati-ma!)... "binoclul cel bun este cel pe care ti-l permiti ... si mai ales pe care il utilizezi cel mai mult". 
Colectia mea mai are inca vreo 20-25 de binocluri ...nu le-am mai numarat de mult ... unele scumpe unele ieftine (chiar superieftine) ... toate sunt binocluri ideale caci le admir deopotriva, fiecare are ceva propriu , al lui, de care imi este dor si dupa un timp ma determina sa il iau si sa il folosesc ... nu exista cu adevarat topuri, ci doar "preferinte" proprii ce incercam sa le ridicam la nivel de performanta. 
Kata scrie ca "binoclul trebuie sa il simti" ... e usor de zis si greu de facut. Nu s-a nascut nimeni cu acest "simtamant" ... el vine doar din experienta utilizarii masive a unor astfel de echipamente in sincron cu devoltarea unei pasiuni in acest domeniu.
Si daca descoperiti o pasiune ... o sa mergeti mai departe si spre alte echipamente optice mai puternice lunete , telescoape etc. Binoclul va ramane si el printre acestea ca o completare si ca un simbol al inceputului unei pasiuni extrem de frumoase ... astronomia.
Cer si suflet senin tuturor!