-----------------------------------
Cristian Kata
30 Apr 2026 21:53


-----------------------------------
Treaba cu luminozitatea sta exact cum a zis Tudor. As completa doar faptul ca Lacerta Prime este intradevar foarte luminos, iar definitia nu depinde de luminozitate chiar daca aparent ar putea sa para ca tine, de ex Zeiss Jenoptem/Dekarem 10x50 coated are definitie mai buna decat multi-coated care este mult mai luminos si care aparent pare mai grozav ca perceptie la prima vedere fara a testa ceva anume, dar puse unu langa altul si probat pe detalii fine, multi-coated pierde detalii (am testat personal, ambele binoclurii fiind in stare perfecta). Dpmdv Lacerta Prime e slab la detalii (definitie) sau poate l-am comparat cu ceva prea bun, daca il compar cu Minox 10x42 de ex e mai bun Lacerta. Lacerta Prime are o problema mai ciudata, l-am analizat mult, are o reflexie la nivelul ocularelor care strica tot si se manifesta ca un blur fin care duce la lipsa definitiei, ca sa ai definitie maxima trebuie sa fii cu ochii EXACT in axa optica a ocularelor, orice abatere cat de mica strica tot. NU iti recomand Lacerta Prime, din ce ai scris cred ca ai ochi buni si faci diferenta suficient de bine intre imagini :). Test Lacerta Prime vs Meade Masterclass, Lacerta e mult mai luminos fata de Meade, definitia e mai buna la Meade. Am pus un text la limita de a putea fi citit, la aceeasi distanta prin Meade citeam dar prin Lacerta nu, nu era suficient de clar, sa nu uitam ca Lacerta Prime are un astigmatism rusinos.

PS: Lacerta Explorer 10x50 il spulbera pe Lacerta Prime 10x42 la definitie. (Le am ambele deci nu vorbesc din vise :) )