-----------------------------------
Cristian Kata
02 Mai 2026 19:13


-----------------------------------
Sa revenim la datul cu pietre...dau eu ca sa nu fie probleme :). Deci acest minunat Lacerta Prime mai are niste bube, asa ca le spun aici, stiti bine ca nu sunt tiganul care sa isi laude calul, dar nici nu regret achizitia..."prietenii stiu de ce :)". Lacerta Prime are o zona de clar minuscula, da, nu va mirati, este foarte mica, adica putin in centru, daca verifici definitia exact acolo totul este bine, dar zona asta e foarte mica si probabil cei mai multi nici nu stiu ca exista, apoi imediat imaginea se strica FOARTE PUTIN, acest foarte putin e imposibil de observat daca nu ai experienta cu binoclurile si e absolut normal sa nu observi, imaginea se duce mult spre margine cu aceasta alterare foarte mica si duce la o falsa impresie de zona de clar mare, lucru fals, practic aproape tot campul este neclar, dar e un neclar foarte fin care poate fi asociat cu "rezolutie slaba". Daca comparam direct Lacerta Prime cu Lacerta Explorer, o sa vedem ca zona de clar "pur" ca sa ii zic asa, este mai mare la Lacerta Explorer fara discutie, dar apoi se degradeaza imaginea spre margine mult mai tare decat la Prime, asa ca daca ne repezim o sa spunem ca Prime are o zona de clar foarte buna iar Explorer una mica (ceva obisnuit). In concluzie Lacerta Explorer este lux pe langa Prime daca nu ne deranjeaza marginea campului, sau putem alege Prime pt o imagine mai corectata in general dar slaba inclusiv in zona centrala excluzand o zona infima. Cunosc persoana (nu e pe forum) care a luat nu de mult timp Prime, si e extrem de incantat (nu avea sens sa ma contrazic cu el pt el stie ca e fff bun :) ), si nu e la primul binoclu, a mai avut diverse binocluri bune....deci Prime poate pacali foarte usor chiar si pe cei care nu sunt straini de patima asta a binoclurilor. Si ca sa nu ma trezesc cu ceva pietre in cap, tot ce am spus aici si mai sus, sunt valabile pt exemplarul meu, altele pot fi perfecte si chiar extrem de bune, NU zic ca nu, dar al meu corespunde intru totul cu ce am scris.