-----------------------------------
tudor
06 Mai 2026 07:06


-----------------------------------
Din Bucuresi de pe balcon, am încercat &#537;i eu in ultimele doua nop&#539;i ceva asteroizi. Nysa de  mag.11.1 a fost observat relativ simplu cu vedere indirecta. Am făcut &#537;i o mica schita dar trebuie s-o trec pe curat. Pe Albatros am folosit pentru căutare perechea APM UFF 24mm, iar pentru reparare perechea DeLite 11mm si apoi, pentru o confirmare mai exacta, perechea ortoscopica Fujiyama 6mm. 
Al doilea asteroid, Hygiea, a avut mai mul&#539;i "steroizi"! Hygiea are mag.12 destul de aproape de limita Albatrosului, dar condi&#539;iile de cer Bucurestean hiperluminat este adevarata veriga slabă. Am încercat în repetate rânduri cu mai multe oculare. Am insistat foarte mult si parcă, din când în când, cu vedere periferica un mic punct luminos î&#537;i făcea prezen&#539;a. Dar il trec ca neobservat pentru că: 
1 când priveam în zona respectivă nu era vizibil întotdeauna. 
2 când îl vedeam era foarte greu de reperat cu vedere periferică &#537;i atunci era doar o apari&#539;ie scurtă dispărând imediat în fundalul cerului poluat luminos, lăsându-mă foarte nesigur pe ce am văzut.