-----------------------------------
Andrei Ionescu
06 Mai 2026 12:48


-----------------------------------
Mircea,

Toate obiectele pe care le observ primesc o descriere, nu las niciunul sa scape. In functie de complexitatea vizuala a obiectului respectiv si de nivelul de detalii pe care le ofera la ocular, descrierile sunt mai mult sau mai putin bogate. De obicei imi notez direct in aplicatia skysafari cate ceva despre fiecare obiect, urmand ca acasa sa trec cu lux de amanunte ceea ce am observat intr-o baza de date deticata acestui proiect observational. Am renuntat, pentru moment, la rapoartele de observatii extrem de detaliate pe care sa le fac publice, pentru ca necesita mult timp pentru a le scrie si ma simteam presat de timp sa le fac cat mai repede pentru a le posta. In modul in care procedez in prezent, cand am timp si dispozitie intru in baza de date si trec notele de observatii pe care le am notat pe camp si le mai dezvolt acolo, chiar daca sesiunea de observatii a avut loc, poate, cu o luna in urma.
Imi doresc ca la un moment dat, cand vor fi complete anumite date si voi fi multumit 100% de cum arata, sa impartasesc acea baza de date a proiectului meu si cu voi :)