-----------------------------------
Cristian Kata
08 Mai 2026 09:50


-----------------------------------
Gabi are APM non ED dupa cum a spus, varianta ED este mai  buna dar nu stiu cu cat. La vremea respectiva stiu ca numai ce comandasem un Delta Extrem si imi vedea sa imi dau palme, iar dupa ce mi-a trimis Gabi ceva poze prin APM ca sa fac o comparatie la zona de clar cu Delta, am dat returu instant la Delta. Parerea mea personala este ca si azi poti lua un APM 10X50 ED fara probleme, exact cum a luat si Sorin, nu trebuie sa exageram, in plus nu prea cred ca are adversar la pretul lui (APM). Am fost la limita de multe ori, gata gata sa iau APM, pe mine ce m-a facut sa dau inapoi a fost diferenta constructiva intre APM si Fujinon, initial am crezut ca APM e un fel de copie la Fujinon, asta pt ca poze din interiorul unui Fujinon nu gasesti asa cum gasesti la APM. L-am rugat pe Tudor sa faca tot ce poate sa ma ajute cu ceva poze daca gaseste sau informatii despre constructie la interior...in fine. Stia el pe cine care parca desfacuse ceva asemanator, ceva poze....ideea e ca m-am prins rapid ca nu au absolut nici o asemanare constructiva APM vs. Fujinon, dar acest aspect nu cred ca intereseaza prea mult in general, la mine e un fix asta cu partea constructiva si poate prima in fata opticii daca diferentele sunt mici. Nu prezint diferentele majore constructive dintre APM si Fujinon pt ca multi o sa traga concluzii gresite... Eu cred ca APM ramane un reper puternic daca e vorba de raportul pret/calitate, si are marele avantaj ca il poti colima fara sa il desfaci, si chiar daca colimarea nu e la indemana oricui, o aliniere conditionata nu presupune ceva iesit din comun. APM este inca un binoclu de luat in seama, si ma refer la 7x50 si 10x50 NU la alte modele mai noi care sunt mai slabe.