-----------------------------------
zoth
11 Mai 2026 16:24


-----------------------------------
A, e foarte complicat ce-mi cereti dar am sa incerc sa va explic. Nu garantez ca ma voi face si inteles ...
Tuci este prescurtarea unui nume asa cum Alex este prescurtarea lui Alexandru. De aici incolo lucrurile se complica ... intamplarea a facut sa construiesc aceasta luneta in a doua parte a lunii ianuarie si inceputul lui februarie 2025, cam pe vremea cand coiful de la Cotofenesti era subtilizat din muzeul olandez de arta. Mare valva mare in serile urmatoare pe sticla. Nu putini dintre analistii si istoricii care dadeau explicatii, puneau in context si analiza evenimentul, pomeneau cu insistenta numele istoricului grec Tucidide facandu-l partas parca la epoca in care astfel de echipamente erau folosite de razboinicii geti fie in lupta, fie la parade. Ideea e ca Tucidide a trait in secolul V iHr iat coiful de la Cotofenesti ar fi datat pe la inceputut secolului IV iHr, deci posterior istoricului grec. Istoricii contemporani nu se lasa si fac legatura intre tineretea lui Tucidide petrecuta in Tracia si contactul lui cu razboinicii geti. Cu atata insistenta era amintit istoricul grec incat numele lui a devenit o obsesie, ma trezeam si noaptea gandindu-ma ce legatura poate fi intre cele doua subiecte ... si atunci cand vrei sa scapi de o obsesie nu trebuie decat sa o personalizezi. Asa a ajuns sa fie botezata mica mea luneta pentru ca nu am avut pe cine altcineva sa ma razbun ...