-----------------------------------
MotherEarth
17 Mai 2026 15:57


-----------------------------------
Singura chestie ce ma impiedica sa raman la un 10x50 pentru moment (un Sky Rover APO 10 x 50  , de ex.. cum se recomanda mai sus) + sa las pe mai tarziu un 20x... e ca sunt obisnuit cu magnificatia 15x.. si nu as " incepe" ca prim binoclu cu 10x.   Imi place cum se vede lunala 15x de ex... si ma gandesc sa nu fie mare "downgrade" cand trec la 10x... NU la calitate. Ma gandesc ca magnificatia mai mica sa nu-mi ascunda prea multe detalii ce le vedeam prin 15x. Imi placea " apropierea " de 15x. Plus, daca raman la 10x acu.. nu stiu cand iau "big brother " de 20x +.

In rest, ca prim binoclu, 10x50 ar fi fost excelent... doar ca eu am avut un 15x deja. Nush cat o sa-mi placa sa trec la 10x.. chiar si ptr o vreme (cand mai adaug un 20x sa spun). Poate faptul ca o sa fie mult mai portabil/ usor de folosit handheld, un 10x o sa-l folosesc si mai mult? cine stie

Am gravitat iar la 15x ca mi-e familiar. 10x suna "prea pu&#539;ină magnificatie fata de ce ai avut"( de&#537;i nush dacă am încercat un 10x)... iar 20x îmi suna " ia-ti gândul total de la handheld" &#128515;

Oricum, mi-ati dat multe sfaturi excelente... problema e la mine... sa ma hotaresc ce compromisuri fac.