-----------------------------------
Mircea Pteancu
20 Mai 2026 11:13


-----------------------------------
Uite cum inteleg eu asta: fotonii de tip 1 sunt ceea ce eu in postarile mele despre Deep Sky numesc ''lumina vie''. Sunt fotonii care provin si ajung la senzor direct de la corpul ceresc. In anumite conditii locale, fante, membrane, gaze, difuzii  si mai stiu eu ce, lumina astrilor produce efecte secundare de difractie, refractie, reflexie, absobtie insotite de emisii si re-emisii secundare etc si apar fotonii denumiti de tip 2.

Trebuie sa fie ceva adevarat in aceasta. Lumina este materie, imponderabila dar materie. Ea excita ochiul uman, am putea spune ca-l hraneste. Este o lumina speciala, efectul asupra fiintei umane este unul greu detectabil dar puternic. Creaza dependenta, este un drog. Asta explica pe ciudatii care umbla prin coclauri cu bidoane umplute cu sticle uriase. Nu se mai pot lasa, ei resimt cea mai adanca, fundamentala ''chemare a stramosilor''.

Lumina fotografiata prin metodele obisnuite este in majoritate de tip 2, este ''lumina moarta''. De aceea talibanii galactici nu gasesc in ea drogul lor fotonic si de aceea nu-i intereseaza. Ma numar printre ei, stiu ce vorbesc.

Mircea