-----------------------------------
CristiB
29 Mai 2026 12:22


-----------------------------------
Astazi am unit binoclul SLC 15x cu filtrele pentru Soare Seymour Solar. 
Se potrivesc perfect,  parca ar fi fost facute sa fie impreuna.  De ce zic asta? Filtru Seymour pentru binocluri are pana la marimea de 108 mm numai un singur surub de fixare.  Incepand cu 108 mm beneficiaza de 3 suruburi de fixare.  Eu le-am cumparat pe cele de 76 si 108mm.
Deci pentru al fixa pe SLC am doar un surub disponibil.  E suficient, dar....trebuie strans ceva mai tare .
Asta se poate,  nu-i problema dar...inca un dar....daca strang surubul prea tare afecteaza imbracamintea tubului. 
Dar...al treilea dar&#128578;...Swarovski a prevazut capacele de protectie a obiectivelor cu prinderi direct pe tuburile binoclului. 
Iar acele prinderi de cauciuc au reprezentat inca din nastere si solutia de fixare a filtrelor Seymour Solar. 
Practic surubul de fixare al filtrului calca pe cauciucul prinderii pentru capacul obiectivului. 
Nici daca se vorbeau intre ei nu iesea asa de bine.
Trebuie sa recunosc ca Soarele arata bestial prin aceste filtre.  Cine va privi Soarele macar o data prin aceste filtre nu o sa se mai atinga niciodata de foliile Baader. Dar e drept,  pretul de achizitie dicteaza uneori optiunile de achizitie,  asa ca e de inteles.