-----------------------------------
CristiB
29 Mai 2026 15:57


-----------------------------------
Am facut cateva teste mai intai ca sa nu mananc rahat degeaba, cu toate ca mi-i dor de cateva bucatele,  le insfacam mai ales pe cele verzi si rosii,  aveam o problema de Paste cu mama mea. &#128578;
Sa revenim la oile noastre. 
Binoclul ce tocmai a sosit e un ED 20x65. E o copie americana dupa un Takahashi 22x60. De ce zic o copie americana? Simplu! Fondatorul Oberwerk,  Kevin Busarow,  e get beget americam, a proiectat acest binoclu dar productia e la fel ca la majoritatea comerciantilor produsa in China. China actual poate face si produse bune si produse foarte rele. Depinde cum te intelegi cu ei si cati bani le dai pe ceea ce iti produc.
Americanul asta baiat destept si-a ales un producator de calitate, am impresia vaga ca tot aici isi facea si APM inelele albastre.
Ce a rezultat e calitate la superlativ. La propriu!
Prima data cand am vazut pe internet acest binoclu a fost dragoste la prima vedere,  fara mi&#537;touri .
Apoi a lipsit o vreme de pe piata,  americanii l-au cumparat in ingeri,  ca sa nu folosesc expresia contrara.
Lucrul asta m-a ajutat cumva, cu toate ca fierbeam in suc propriu.
Review-urile sunt foarte bune pentru acest model. Iar asta e spus cu modestie. 
Acum il am in propria casa si nu-mi vine sa cred. 
O sa incep cu prezentarea oficiala a celor de la Oberwerk.

"Binoclu Oberwerk 20×65 ED APO Deluxe impermeabil cu unghi larg

Oberwerk 20×65 ED Deluxe este o versiune modernă a legendarului binoclu Takahashi 22×60 Fluorite , scos din produc&#539;ie acum peste 15 ani &#537;i care se vinde acum la peste 2000 USD, la mâna a doua. Acest model Oberwerk surprinde spiritul acelui binoclu emblematic, oferind în acela&#537;i timp performan&#539;e &#537;i mai bune la o frac&#539;iune din cost.
Cu obiectivele sale din sticlă ED , Oberwerk 20×65 ED oferă stele extrem de precise &#537;i o claritate excep&#539;ională pe întregul câmp , eliminând practic abera&#539;ia cromatică. Spre deosebire de Takahashi, care avea un unghi de vizualizare aparent (AFOV) foarte îngust, de 45°, acest model dispune de un câmp vizual aparent mult mai larg, de 65° , oferind o experien&#539;ă mai captivantă.
Este complet acoperit cu straturi multiple de bandă largă , este impermeabil &#537;i purjat cu azot . Focalizarea individuală precisă asigură acurate&#539;ea, iar montura reglabilă a balansului permite ata&#537;area directă a trepiedului pentru observa&#539;ii stabile.
Accesorii incluse:
Carcasă Oberwerk Heavy-Duty cu cadru din aluminiu
Capace pentru obiective &#537;i oculare
Specifica&#539;ii principale:
Mărire: 20x
Diametru obiectiv: 65 mm ED
Câmp vizual real: 3,2°
AFOV: 65°
Pupila de ie&#537;ire: 3,25 mm
Distan&#539;ă oculară: 15 mm
Focalizare minimă: 35 m
Distan&#539;a interpupilară: 56&#8211;74 mm
Greutate: 2,9 kg (6,4 lbs)
Dimensiuni: 38 × 22 × 9 cm
Binoclul Oberwerk 20×65 ED Deluxe este un binoclu premium conceput pentru astronomie &#537;i utilizare terestră la distan&#539;e lungi, oferind o claritate superioară &#537;i un câmp vizual larg &#537;i captivant."