-----------------------------------
CristiB
29 Mai 2026 16:49


-----------------------------------
Dupa cum se vede in imagini,  pana la un moment dat, binoclul vine direct din fabrica cu un suport de prindere pe stativ. 
Eu....l-am scos,  asa cum se deduce din imaginile cu binoclul pus pe suportul Berlebach.
Pe acest suport( Berlebach)sta mai bine dacat pe oricare altul,  stabilitatea, suprafata sustinuta, calitatea observatiilor sunt maxime  cu bucata asta de lemn. &#128578;
Un alt lucru deosebit la acest binoclu e protectia obiectivelor.
Din imagini nu ai cum sa-ti dai seama,  dar ambele protectii sunt prevazute cu un sistem click-stop. Pe capace sunt doua manere micute,  iar daca vrei sa scoti capacul trebuie sa apesi pe ele pentru a debloca capacul de carcasa binoclului.  E o noutate pentru mine. 
O alta curiozitate pozitiva la acest model e tipul sau de constructie. 
Tot corpul binoclului e din aluminiu...dar partea neagra dinspre obiective e din...
Multi ar spune,  99,99%, plastic. 
Nu...
Toata bucata aia neagra pe care o vedeti e metal de la un capat la celalalt,  si pe lungime si pe sectiune. Este numai aluminiu,  vopsit pe exterior si interior, dar metal in toata regula.  Asta e iarasi o noutate pentru mine. Nu stiu daca aclimatizarea a fost in vizor,  dar functioneaza.