-----------------------------------
tudor
31 Mai 2026 08:43


-----------------------------------
...
Pot eu sa fac mai bine? Nu prea cred...

Ba eu cred ca po&#539;i! Nu e vorba de mai bine sau mai rău, ci mai personal, &#537;i asta deja este mai bine :)

Iar daca citeai copy/paste-ul meu ai fi aflat ca americanul a facut o varianta mai buna la acel Takahashi.
Tocmai că am citit &#537;i am văzut cum, chiar pe pagina de vanzare a propriului produs, "americanu' "  se lauda cu o varianta îmbunătă&#539;ită a lui Takahashi 22x60, doar pt ca are un camp vizual mai mare :lol:  Iti propun un exerci&#539;iu simplu. Compara dimensiunea corpului prismelor ale acestor binocluri si o să se releve cât marketing sau cât adevăr e in spusele "americanului" referitor la Takahashi 22x65 vs Oberwerkul lui... Imaginile cu corpurile acestor binocluri alăturate unul lângă altul pe trepiede se găsesc imediat cu google, nu mai dau link. Imaginile sunt de la sine sugestive pentru cineva care iube&#537;te calitatea în binocluri.  Dar asta nu ma împiedică să fiu de-acord că acest Oberwerk isi are un loc binemeritat pe podium,  si poate fi cel mai bun binoclu raportat calitate pre&#539; din categoria lui 65mm/70mm. Deci ai facut o schizitie foarte bună si inspirată in clasa asta de binocluri. Deasemenea, cred impreuna cu to&#539;i că este mai bun la gestiunea aberatiilor cromatice decat APM 20x70, după cum spune si Pinac, căruia ii urmăresc &#537;i ii apreciez de ani de zile postările. El are &#537;i pe birdforum postări sub pseudonimul Canip. Dar peste Takahashi cum subtil induce "americanu", să fim serio&#537;i. Numai diferenta dimensiunii exeterioare a prismelor dintre binoclurile acestea, si ea singură ne arată că trebuie să luăm afirma&#539;ia "americanului" cu rezerve! "II dai omului un deget (campul vizual mai mare) si î&#539;i ia toată mâna (calitatea optica generala a binoclului)"
PS
Cine este Gabriel?