-----------------------------------
Super Mario
07 Iun 2026 15:11


-----------------------------------
Problema capacelor pare sa fie raspandita. Fiind din plastic, si coeficientul de dilatare fiind departe de cel al aluminiului, inevitabil apar probleme. 
La Skywatcher 120 EDX, la fel ca la toate ED si APO-urile, e din metal / aluminiu. Din cate stiu doar acromatele au capac anti-praf din plastic. 
In cazul meu, capacul pur si simplu nu se potrivea, fiind prea ingust. Dupa ce am incercat de 2-3 ori sa il imping cu grija peste parasolar s-a si dus materialul jos. Iar cei de la Astroshop, desi i-am contactat doar cateva zile dupa ce am primit telescopul trimitandu-le si poze, au dat (cu foarte mult tupeu as zice) vina pe mine si cu asta basta, e vina mea cica, eu l-am stricat&#8230; ce sa mai zici&#8230; Imi si imaginez ce ar fi spus cei de la Astroshop daca telescopul ar fi avut vreo problema mai serioasa&#8230; daca pana si la atata lucru au dat vina pe mine, la doar cateva zile dupa ce am primit telescopul. Bataie de joc, nu altceva, in viata mea nu o sa mai cumpar nimic de la ei.
Cumva cumva am schimbat materialul cu leocoplast, nu e ideal ca se mai desprinde cate putin si trebuie sa il apas la loc dar macar e functional si se potriveste perfect pe parasolar.