-----------------------------------
sorin georgescu
24 Iun 2026 12:23


-----------------------------------
ca sa fiu on-topic, cel mai bun binoclu este..... ala pe care-l ai la tine (cand ai nevoie!).  :)  Deci cea mai pretuita caracteristica este..... sa-l ai la indemana cand trebuie! Ce folos ca-i minunat de bun daca il ai cand nu mai e nevoie ?! 

Mi-am dat seama in timp ca prima cerinta este sa zaresti, sa vezi ceva cu privirea libera dupa care sa pui binoclul la ochi (spre deosebire de utilizarea telescopului care e alta poveste). Si cand chiar arde, cand ai maxima nevoie, chiar nu mai conteaza daca e un super binoclu sau o "petarda ieftina" (evident, conditia obligatorie e sa nu fie dereglat).

Asa ca in timp (mi-a luat ceva timp) am ajuns la concluzia ca una dintre caracteristicile importante este sa fie usor de carat. Ce folos ca am binoclu o minune dar e mare si cantareste cat o bordura de trotuar ?! Daca vreau sa urc pe munte, pe jos cu rucsacul in spinare va conta sa am unul usor si mic.

Cat priveste discutiile noastre, e normal sa existe contraziceri si pareri diferite, chiar si scandal. Astea sunt firesti acolo unde exista pasiune. Cand nu ti-e indiferent, pui suflet. 

Cat priveste cum apreciem fiecare intre cei pe forum (a se intelege, automat pasionati de domeniu), tine de biologie, de afectiunile fiecaruia la vedere, de varsta, de preferinte. Se stie ca oamenii nu vad la fel culorile, nici nu vad la fel asa la modul general. Unii au ochii mai apropiati, altii foarte departati, unii au o problema medicala la un ochi, altii poarta ochelari, unii prefera lumina multa, pe altii ii deranjeaza lumina multa, etc, etc. Deci ce a scris Cristi mai sus e de bun simt. Dar as vrea sa completez - review-urile pot fi de folos in cazul in care sunt facute de persoane cu care suntem compatibili (la gusturi, la nivelul de sanatate al vederii, etc). Deci e important sa cunoastem persoana care a scris un review. In felul asta vom intelege mult mai bine ce ne-ar fi de folos din acea descriere.