-----------------------------------
David Marica
09 Iul 2026 12:36


-----------------------------------
Multumesc! Site-ul deocamdata e pe acest server de la google provizoriu. Pe viitor ar trebui pus pe un server sau cloud bun, care va oferi performante mai bune. De exemplu, acum galeria se incarca doar pana la cateva mii de accesari pe zi, apoi nu se mai afiseaza. Trebuie sa cumpar si domeniu si sper sa nu fie probleme legale cu numele si logo-ul "tapo". Deci nu stiu daca merita. Cel mai usor pentru mine e acum asa: bit.ly/tapometeornetwork

Da, tapo e o retea diferita de gmn. GMN si ROVIMEN au camere stiintifice si a ajuns acoperirea la 40 camere la nivel national. Tapo mai mult se axeaza pe vizual, frumusete. O sa incerc sa implementez si parte de calcule la bolizi importanti, exemplu traiectorie, trasarea pe harta, dar problema va fi la astrometrie & fotometrie probabil, din cauza campului vizual mare 131° si distorsionat. Skyfit2 de la gmn si calcule manuale probabil vor rezolva problema candva. 
Oricum in anii urmatori si eu vreau sa intru in reteaua GMN, doar sa termin cu studentia & cheltuielile etc. Eu am fost de la inceput pro GMN, imi place mult, doar sa am posibilitatea sa instalez un sistem complex.

Cer senin!