-----------------------------------
Bivanus
31 Iul 2026 21:55


-----------------------------------
Nea Mircea, a durat ceva ca viata nu e cum vrem noi , dar am reusit sa iau agregatul in Delta cu mine. Inainte de asta am avut o scurta discutie "de lucru" cu mine insumi si am ajus la concluzia ca eu si ASIAIR nu prea ne intelegem si ca zgarmanatul pe ecran de telefon suna bine in teorie dar e cam nasol in realitate asa ca am schimbat macazul si am luat la oferta de la ALTEX o tableta de 11" Lenovo IdeaTab 256GB / 8GB RAM pe care am instalat Open Live Stacker si pe care dupa lupte seculare l-am facut sa se pupe cu Asi585MC (usor) si cu montura AZ GTI (mai greut dar a mers). Dupa care am bagat 24V in montura de nici n-a apucat sa scoata fum saraca...dar nu-i bai, am continuat manual si ce sa vezi...stele,stele peste tot ! 

Si probleme uriesesti cu...Androidul...Care palosu lu Fane Babanu a avut idea geniala sa ascunda pozele de la app-uri in strafundurile appului si sa trebuiasca sa gasesc alt app ca sa pot sa le vad nu stiu , da cica e pentru "privacy" ?!?! In acelsi timp insa ca sa iti faci cont oriunde te intreaba si de numarul la chiloti , nu cumva sa ascunzi o bomba ceva prin ei banuiesc. 

Revenind la telescop , concluziile mele sunt cam asa:
1.Niciodată nu va ameninta OTA 50-60 mm dedicate pentru astrofotografie . Însă nici nu costă cat un tub dedicat AP, a&#537;a că dacă cineva vrea să încerce EAA fără rupere de buzunarele, este o op&#539;iune - ramanand in acelasi timp lunetă căutătoare/de ghidaj foarte bună &#537;i decentă la uz terestru.Odată scos din poluarea luminoasă a ora&#537;ului, chiar a ridicat considerabil &#537;tacheta. Din păcate, nivelul meu rămâne slab spre mediocrul, a&#537;a că este nevoie de cineva cu mai multa pricepere să îl împingă la limite.

2.Focalizatorul este foarte u&#537;or, aproape fragil; cred că estimările optimiste ale producătorului legate de cele kile incarcare sunt... extrem de optimiste &#128512; TOTU&#536;I, tocmai pentru că este u&#537;or, odată conectat la un EAF ui&#539;i că există (am versiunea AR, nu stiu despre modelul Crayford)

3.Pentru o jucărie atât de mică, atunci când este împerecheat cu o diagonală &#537;i oculare bune, este o plăcere să prive&#537;ti minunile cerului. Aten&#539;ie: are 58 mm, nu se vad locurile de aselenizare &#128521;

Camera 585MC a fost folosită cu gain 252 la 900ms pentru stele &#537;i gain 0 cu 25ms pentru Lună. Am lăsat WB pe auto.