-----------------------------------
zilgor
11 Iun 2008 11:15


-----------------------------------
Bine v-am gasit!

Inainte sa imi cumpar un obiect imi place sa il "vanez". Adica caut informatii despre el, ii invat caracteristicile si incep sa caut articole pe forumuri.

Initial am vrut sa imi cumpar un telescop de vre-o 300&#8364; dar apoi m-am gandit ca o sa ma uit 2 seri pe cer si apoi o sa il uit intr-un colt pentru ca ori nu voi fi multumit de el ori o sa fie prea greu ca sa il pot cara.
Daca trec "testul " binoclului atunci o sa va cer parerea si pentru un telescop.

Eu caut un (prim) binoclu cu care sa pot sa face observatii astronomice. Nu sunt un expert dar am avut dintotdeauna o pasiune pentru cerul de noapte.
Nu vreau sa cumpar din Romania pentru ca acum sunt in Strasbourg si nu vreau sa mai platesc si transportul din Ro in Fr.


Nu am inteles care coating ar fi mai bun cel coated sau fullycoated (culoare albastra) sau cel multicoated (verde).
La modelul pe care l-ai sugerat vad ca e fully Multicoating.

Partea 2 e ca lentilele sunt BK-7 si  dupa cum am cautat eu, am scos din start acest tip de lentile pentru ca au o calitate mai mica decat cele BaK4. 

Partea bun ca are deja un trepied inclus dar nu cred ca e o caracteristica de baza cand cauti un binoclu.