-----------------------------------
Mircea Pteancu
07 Aug 2026 11:51


-----------------------------------
Este foarte bine asa. O persoana poate sa faca parte din si sa colaboreze cu ''nspe'' organizatii. Nu are nici un efect negativ faptul ca moshu Mircea este membru atat la MCSE, cat si la SRPAC sau AAVSO. Ce sa mai vorbim de Galaxis. Si colaborez foarte bine cu Asociatia Astronomica Sirius iar de curand am devenit membru in ''astROmania''.

La randul lor, persoanele juridice se pot afilia cu altele asemenea sau pot deveni parte ca membru colectiv. Astfel, Societatea Astronomica Romana Flammarion, infiintata de Anestin si compania, era membru colectiv al Societe Astronomique de France. 

La ora actuala stapaneste in societate o intelegere foarte gresita a sensului vietii. Idiotenii de genul '' your beauty is eternal'' sau ''cum sa prinzi suta''. Adica = ai timp. In curand fac 72 si deja padurea este rarita in jurul meu. Adevarul crud este ca nu ai mult timp la dispozitie. Trebuie sa te bucuri si sa impartasesti lucrurile frumoase, acum si aici. In curand va fi prea tarziu ... iti garantez si imi asum raspunderea cu semnatura olografa la notar ca ''your beauty is not eternal''. 

Deci sfatul meu, draga astronomule amator, este sa profiti de moment si ''intra in dans'', nu sta pe tusa ''sa vinzi patrunjel'' ( cum se zicea despre timizi pe vremea salilor de dans - faine vremuri). Inscrie-te in astrocluburi si asociatii si societati, participa cu drag, cu toata puterea pasiunii la observatii si evenimente astronomice ca sa ai parte de prietenia stelelor care vine mai ales prin prietenii si fratii de stele !

Mircea