-----------------------------------
URANUS7
23 Aug 2026 00:22


-----------------------------------
Superbe imagini cu acea protuberanta de ieri , Gabriel.  :) 


Multumesc, Iulian. :) Da, intotdeauna apar situatii neprevazute, pozitive sau negative pentru capturi. De aceea eu ma "misc" ca in armata. Adica repede si eficient (daca e posibil) calibrarile, flaturi eventual si in special focusarea. Mai intai trec in revista "evenimentele zilei" si le capturez in ordinea prioritatii (dupa  efecte, spectaculozitate, noutate, etc). Adica odata ce am facut o captura de nota 9 macar, trec la alt "subiect" pe disc. Mie iarna mi se ingusteaza foarte mult timpul pentru capturi de la balcon...asa ca am antrenament  la viteza pentru pregatiri si capturi. Sunt si evenimente unice, cum a fost de pilda protuberanta aceea extrem de lunga pe care am surprins-o din intamplare si care nu a durat mult.
Poate fi deci si o chestiune de sansa sau nesansa in a prinde sau nu un eveniment marcant. :)

Am sa postez mai jos discul din 21 August, dupa amiaza, capturat prin smogul Bucurestiului.
Detaliile fine ale protuberantelor mi-au scapat de sub control tocmai din cauza transparentei proaste.
Cateva mici erori de prelucrare (facute in viteza) pot fi gasite, cu siguranta. :)