-----------------------------------
Armand Popa
27 Sep 2026 22:43


-----------------------------------
@Mig71 Gelu, sa stii ca in continuare ma tin deoparte de astrofoto, in sensul clasic. Dar un gadget din asta imi satisface curiozitatea si, deocamdata, cred ca e destul... never say never, bineinteles. &#128516;

@Dl Mircea, ma bucur ca va atrag si pe dumneavoastra in zona asta a astronomiei si, mai ales, ca apar deja rezultate si va descurcati foarte bine! O luam noi impreuna si pe calea asta astrofoto/stiintifica. &#128578;

Am inceput sa studiez Tycho Tracker si am descoperit ca pot face cu Seestarul si masuratori stiintifice destul de serioase: fotometrie, astrometrie etc. Exista pe FB diverse comunitati de oameni care fac exact asta si mi se pare foarte interesant. Am sa public aici rezultatele dupa ce ma familiarizez mai bine cu tehnica.

Pana atunci, ma mai joc cu obiectele cunoscute si pun Seestarul la treaba ori de cate ori ies la observatii vizuale, la care nu renunt. Ba chiar am planuri mari cu proiectul meu ICAN: sa vad tot ce se poate vedea vizual. &#128578;

Atasez cateva cadre trase asa, mai mult din entuziasm: &#8222;si pe asta, si pe asta...&#8221; &#128516; Evident, expunerile sunt insuficiente, dar rezultatele nu sunt chiar de aruncat. Toate sunt editate in Seestar prin auto enchantment

Toate pozele sunt facute din curtea casei, din centrul Aradului, sub un cer Bortle 8 care tine spre bortle infinit...
Abia astept sas ajung la cer negru...sa se duca Luna si sa fie senin! 

Armand