-----------------------------------
mobutu
20 Iun 2008 12:38


-----------------------------------
Electronul nu este compus din quarci. Electronul este un lepton. Quarcii sunt considerati la ora actuala ca fiind alta categorie de particule elementare cealalta categorie fiind leptonul. Cele 6 culori de quarci se combina in diverse forme pentru a forma protoni si neutroni. Spre deosebire de fotoni care sunt particule virtuale, quarcii sunt cat se poate de reali. Ei formeaza protonii si neutronii. Am zis si o repet. Nu exista decat 2 modalitati de a crea o particula elementara... Un foton de radiatie gama cu energie mai mare decat 1.022 MeV in prezenta unui nucleu atomic, sau interferenta a 2 fotoni cu suma energiilor mai mare decat 1.022Mev. Rezultatul este un electron si un pozitron. Daca enrgia depaaseste limita de 1.022 restul energiei e transferata in viteza de propagare a particulelor. Asta ma face sa cred ca nu exista alta modalitate de a crea materie. Un electron si un pozitron ambele cu energie foarte mare se pot combina pentru a forma o noua particula mai grea. Avand in vedere asta, si ce am zis mai sus s-ar putea ca materia sa fie "condensata" atat din particule cat si din antiparticule care ar putea rezolva energia lipsa din Univers. (Dar asta cred ca intr-un topic separat daca e cineva curios). Asa ca varianta cu "norii de quarci" cade. Si oricum nu vad ce legatura are cu lucrul mecanic de care vorbeam.