-----------------------------------
DeltaPavonis
20 Iun 2008 19:58


-----------------------------------
Buna ziua,

Multumesc tuturor pentru mesaje!

Am revenit sa va spun ca intre timp am intrat in posesia binoclului. Din pacate, cerul a fost cam innorat zilele astea. Totusi, ieri m-am uitat un pic la luna, asta e tot ceea ce am putut sa vad pe cer. Se vede superb! Am mai facut si observatii terestre prin jur, si per ansamblu sunt multumit de ceea ce am cumparat.

Azi mi-am luat si trepied de la magazinul Kodak din piata Matei Corvinul, acolo unde stau bisnitarii. Picioarele sunt din aluminiu, iar piesele de imbinare sunt de plastic. Trepiedul este marca Konig Photo. Scrie pe el ca suporta pana la 3,5 kg. Am dat pe el 125 de lei. Habar n-am daca am facut o afacere buna sau nu, dar pare ok.
Totusi am 2 intrebari legate de trepied:
1.Acolo unde adaptorul de trepied se imbina cu trepiedul exista o mica platforma de cauciuc. Mi se pare ca acest cauciuc se "mananca" foarte repede. De-abia am insurubat adaptorul de 2-3 ori si deja cauciucul s-a uzat un pic. Asa e normal?
2.Maneta trepiedului care misca binoclul stanga-dreapta si sus-jos este orientata in afara, nu inspre pieptul meu. Asta e pozitia corecta? Mi s-ar parea mai comod ca maneta sa fie undeva in lateral, sau mai aproape de corpul meu.

Sper ca m-am facut inteles. Scuze daca intrebarile sunt comice.
Astept lamuriri :)