-----------------------------------
Claudiu
22 Iun 2008 12:11


-----------------------------------
Aseara mi-au tremurat picioarele cind incercam sa obtin clarul cu luneta portabila de pe fereastra blocului - Am reusit sa vad GRS cu luneta de 70mm (cu aberatia ei sferica cu tot), din mijlocul orasului, de pe un trepied foto (la 140x), deasupra unui bloc dupa o zi torida !!!!!!!!
Am innebunit cind am realizat ce transparenta EXCEPTIONALA a fost aseara. Folosind averted vision si urmarind obiectul spre marginile cimpului de 55 de grade al ocularului am reusit sa vad o perturbatie in una dintre benzi pe care abia acum am confirmat-o ca fiind intr-adevar GRS. La acea ora se gasea aproximativ sub centrul aparent al discului planetar. 
Din pacate au trecut 2 luni de cind folosesc pentru observatii numai luneta mica si credinciosul trepied. Pina acum n-am avut un regret asa de mare.. Oricum, sper ca si altii au prins acele momente de claritate sublima. Am incercat sa fac niste poze afocal cu aparatul in mina ceea ce s-a dovedit extrem de dificil. Am facut cam 3 poze in 20 de minute de incercari (cine a incercat, stie de ce) si din pacate rezultatul este foaarte departe de perceptia vizuala. Oricum, e o amintire placuta.