-----------------------------------
virgil
25 Iun 2008 13:50


-----------------------------------
In mod indirect ati recunoscut ca momentul cinetic nu se noteaza cu "p". Constanta momentului cinetic este"h" si se afla cu relatia aratata mai inainte.In discutia noastra fiind vorba despre unde, adica oscilatii nu are ce cauta numarul cuantic al electronului. Eu am cerut sa gasiti o alta expresie a constantei "h" in care sa nu intervina o masa, fiind vorba de unde, si sustinand ca electronul este de natura ondulatorie, atunci nu are ce cauta momentul cinetic al unei mase ( electron).
 Si ca sa nu mai spuneti ca "vidul este vid, punct" am sa citez parerea lui Dirac despre vid elaborata in anul 1927.
citez: "... vidul este o stare in care toate nivelele cu energie negativa sant complet ocupate cu electroni, iar toate nivelele cu energie pozitiva sant libere. Un electron care s-ar afla in vid ar avea deci la dispozitie numai nivele cu energie pozitiva. In consecinta el se comporta ca un electron obisnuit.....
   In continuare, Dirac presupune ca din acest ocean de nivele cu energie negativa, un electron cu energie si masa negativa primeste de la un foton o energie suficienta pentru a putea sari peste regiunea interzisa, ajungand in domeniul energiilor pozitive. In urma acestui proces, apare un electron pe un nivel cu energie pozitiva, iar in fondul absolut continuu se formeaza o gaura care devine observabila, tocmai pentru ca a distrus uniformitatea fondului" am incheiat citatul.
   Aceasta expunere este mult mai mare si foarte interesanta, explicand foarte clar ce este vidul si cum apar electronii si pozitronii
   Extras din cartea "Lumina unda sau corpuscul" scrisa de Emanuel Vasiliu, editata in 1976.
   Personal sant inclinat sa-l cred pe Dirac, care a fost o personalitate in domeniu.