-----------------------------------
Emil Kolossy
04 Iul 2008 23:18


-----------------------------------
Oameni buni, abia acum am avut timp sa vad ca discutiile continua pe tema asta.
Dati-mi voie sa cer scuze tuturor celor cu care am schimbat replici poate mai neprincipiale.
Nu acesta era scopul dialogului.

Faptele sunt simple din punctul meu de vedere :
Eu cautam galaxii pe plansele unui atlas fotografic vechi, dar de o calitate exceptionala.
Pe aceste planse, apar stele negre pe fond alb, pana la magnitudine 18.
Plansa de hartie foto este o copie prin contact dupa placa de sticla facuta de catre dl. Max Wolf, directorul observatorului vienez.

Eu am lucrat multi ani cu functii matematice si statistica matematica.
Era normal ca o insiruire de puncte ciudata sa-mi atraga atentia si sa imi gadile  curiozitatea.

Am facut discutii cu matematicieni si fizicieni - din tara si din afara - si toti au acceptat idea ca insiruirea de puncte reprezinta traiectoria unui obiect artificial.
Apoi cei care se ocupa de astrometrie ( profesionisti ) au decretat ca obiectul intruneste caracteristicile unei traiectorii de satelit GPS.
Apoi am trecut la verificarea tuturor ipotezelor de pana atunci.
Si sa nu va imaginati ca a fost tocmai usor.

Numai ipoteza asta a stat "in picioare".
Dupa aceea au urmat seria de emisiuni la TV si radio.

Inca o data si pentru ultima oara :
Eu prezint un fapt, 
Stephen Hawking si Sir Martin Reece si-au prezentat teoria in 2002. 
Acolo spuneau ca putem trimite obiecte numai in trecut si nu in viitor.
Conferinta a fost tinuta cu usile inchise pentru 30 de cercetatori din toata lumea. Azi, Sir Martin Reece este Pesedintele Societatii Regale de Stiinta.
Au infiintat si un concern international pe baza acestei teorii.
Si tot atunci au anuntat ca nu pot sa prezinte si o dovada practica a cestei teorii. De aceea cei de la Microsoft Research sunt interesati. Si nu numai ei.
Cu stima.