-----------------------------------
gsk
07 Iul 2008 22:15


-----------------------------------
salut,

am fost la mare
am ajuns sambata la ora 1.
a fost destul de innorat si nu am putut vedea mare lucru
am gasit carul mare dar nu am reusit sa decopar steaua polara :)
m-am uitat la diferite stele, dar mi-a fost si imi este groaznic de greu. vad o stea cu ochiul liber, iar cand incerc sa o gasesc cu luneta cautatoare, se vad zeci de stele si nu mai reusesc sa-mi dau seama care e steaua pe care voriam sa o observ initial.

m-am uitat si eu la cer ca habarnistul pana spre ora 5, cand am observat o stea mai stralucitoare.
am reusit sa o obsev destul de usor cu telescopul si am realizat ca e o planeta. era f vizibila, am schimbat ocularul 10 x si am vazut-o si mai mare. totul a durat 2 min maxim, iar apoi a fost acoperita din nou de nori.
abia astazi am identificat-o. este jupiter si se vad f clar si frumos cei 4 sateliti, iar ea se vede f frumos.
imi pare rau ca nu am putu observa luna. am camera indreptata intr-o directia in care ea nu apare...
inca nu stiu in ce directie am indreptata camera. dar voi descoperi... :D cred ca ar fi bine sa-mi cumpar o busola
una peste alta cred ca vreau sa-mi vand montura eq3-2 si sa-mi cumpar eq5.
daca e cineva interesat de ea, va rog sa-mi lasati mesaj cu pretul pe care sunteti dispusi sa-l platiti.

prima intrebare post achzitie. are ceva daca las telescopul montat? ma gandesc la montura...pateste ceva? poate greutatile alea o slabesc.... poate cade drobul de sare... ma gandesc si eu. serios. daca il las montat o zi, doua, o saptamana, se poate strica montura?

numai bine,
Paul