-----------------------------------
Cristi M.
16 Iul 2008 16:36


-----------------------------------
Un accesoriu foarte bun pt. binoclu ar fi un scaun pliabil din ala pt pescari (sezlong), astfel eviti durerea de gat. Costa cam 25-30 lei in supermarket-uri.
Am cumparat acest binoclu skymaster 15x70  de la skywatcher, si pe ansamblu sunt multumit. Am vazut o gramada de nebuloase in sagetator, jupiter + satelitii, si asta intr-o zona destul de "poluata", pe un deal  deasupra Iasului. Stelele se vad ok, sunt punctiforme, in schimb ziua observ in jurul unui obiect spre marginea de jos, o usoara tenta verzuie, iar in partea de sus un pic de violet. Asta doar in partile extreme ale obiectivului.
Fiind destul de greu este un pic cam dificil de tinut in mana, dar rezemat de ceva se poate observa destul de bine, insa fara un trepied, ratezi  din detalii.
Daca tii binoclul in mana trebuie sa ai degetele destul de lungi pentru a putea  ajunge la focalizator astfel incat sa nu pierzi obiectul vizat :)
Nu am putut compara cu alte binocluri mai serioase, in schimb am vazut diferenta dintre binoclurile ieftine gasite prin talcioc; gen Sakura, s.a. Dupa parerea mea, nici macar Lastun - Mercedes nu e concludent, mai degraba bicicleta-Mercedes :? Ma intreb cum o fi un Zeiss?!!?
O zi buna la toti!
Cristi.