-----------------------------------
zoth
20 Iul 2008 13:34


-----------------------------------
Subsemnatul, care a cules aceste informatii, are experienta in domeniul slefuirii (inclusiv a parabolizarii oglinzilor). 
Personal apreciez aceasta subliniere la adevarata ei valoare dar cred ca ne indepartam de subiectul topicului deschis de Ovidiu Danut:
Vreau sa comand azi un Dob 8 si ma gandesc dc merita sa dau diferenta pana la Pyrex. Stiu ca Pyrexul ajuta la racirea mai rapida a oglinzii. Altceva in afara de asta mai ofera? 
Asadar omul si-a propus doar sa cumpere un instrument gata facut si este nelamurit cred eu in privinta comportamentului termic al oglinzilor in cele doua cazuri.
Raspunsul foarte bine documentat de mai sus ar fi mai potrivit intr-un subiect de ATM si are relevanta mai mica in cazul de fata.
Fara suparare.
Diferenta dintre o oglinda de 15-20cm din pyrex si una din sticla simpla e inobservabila daca sticla simpla e prelucrata si slefuita bine. Deci sa nu ne hazardam in afirmatii nefondate, fara documentare, de genul de mai sus. 

Te grabesti cu niste afirmatii.
In raspunsul pe care l-am dat nu m-am referit decat la comportamentul termic al celor doua materiale si nici decum la diferente ale suprafetei iesite din prelucrare.
Nu stiu cine vrea sa para in acest caz neinformat.

In final consider ca pentru un reflector de 8" cu un raport focal de 5 sau 6 suportul de pyrex ofera un avantaj "palpabil" in comportamentul termic.