-----------------------------------
horatius
21 Iul 2008 23:09


-----------------------------------
Presupozitiile voastre nu exprima realitatea deloc. In general, in medie, oglinzile de pyrex slefuite la masini in China sunt mai bune decat cele de sticla plate pentru ca pyrexul este mai usor de slefuit la forma necesara pentru ca se deformeaza mai putin de la caldura generata de procesul slefuirii, iar cu cat creste diametrul oglinzii cu atat deformarea este mai mare, de aceea la oglinzi peste 8" e recomandabil sa se mearga pe pyrex. Cu toate acestea atat pyrexul, cat si sticla plate pot fi slefuite in oglinzi excelente. Diferentele de pret intre oglinzi de pyrex si sticla plate se datoreaza costului mai mare al sticlei pyrex brute.

Multumesc pentru rabdare,ma straduiesc.Eu cred ca muncitorului chinez,sau de alta natie , si sefului sau ,i se falfaie de avantajele mele si ale tale.Cred ca ei folosesc fara rezerve stabilitatea mai buna a Pyrexului pentru a lucra mai repede,cu curse mai rapide si mai apasate.Doar stim cu totii ,nu-i asa cititorilor de ''cloudy.nights'',ca oglinzile ''de fabrica'' de calibrul Orion et cie,sunt figurizate mecanic ,pe masina,nu stiu cum se zice in cantoneza ''da-i,da-i mai iute''...Cu exceptia oglinzilor produse de Zambuto,Royce,Oldham care nu au ochii prea oblici...Nu stiu de ce ma strofoc eu aici ,oglinda mea de 245mm este din sticla termostabila germana DIN....Mircea

 Deci am zis bine ca pe banii cumparatorilor isi accelereaza productia.  :lol:    Asta da ingeniozitate....