-----------------------------------
Doru Dragan
24 Iul 2008 13:29


-----------------------------------
Nu, la adresa respectiva se gaseste un proiect numit "Digitizing Astronomical Plates of the Heidelberg Königstuhl Archives". In cadrul acestui proiect e in curs de constituire baza de date GAVO (German Astronomical Virtual Observatory). E vorba deci de o arhiva in care vor fi scanate si placile foto astronomice de la observatorul Heidelberg, printre care am stabilit ca se gaseste si placa in cauza facuta de Max Wolf cu dublul astrograf Bruce. Pe de alta parte observatia lui Andi pare interesanta: daca satelitii GPS nu se stabilizeaza prin rotatie atunci nu e un GPS. Intrebarea e de ce nu s-a facut observatia asta pana acum ca dl Kolossy zice "Am facut discutii cu matematicieni si fizicieni - din tara si din afara - si toti au acceptat idea ca insiruirea de puncte reprezinta traiectoria unui obiect artificial. Apoi cei care se ocupa de astrometrie ( profesionisti ) au decretat ca obiectul intruneste caracteristicile unei traiectorii de satelit GPS." Pe de alta parte dl Kolossy vorbeste despre Max Wolf si Viena cand eu dupa putine cautari am stabilit ca e vorba de Heidelberg. Se pare ca nu e totul chiar foarte BETON.