-----------------------------------
Ovidiu M. 
25 Iul 2008 09:57


-----------------------------------
Aseara am iesit la observatii insa vremea a fost groaznica. Totusi din cand in cand s-a vazut clar Jupiterul, mult mai bine decat in refractorul de 70mm. Am reusit sa vad mai mult de 2 benzi, insa cu greu. La 240 x se vedea mare intr-adevar insa fara detalii. De asemenea Luna s-a vazut foarte frumos, iar la 240x extrem de frumos:); parca planam deasupra vailor, craterelor si lanturilor de munti :wink: 
 In rest pe portiunile de cer senine doar multe stele am vazut, atata tot. Oricum am realizat ca-mi trebuie neeaparat un widefield 31mm/82 de grade, pt ca sa pricep si eu ceva cand ma uit la stele :oops: 
 M-am uitat pe linia Caii Lactee (unde am presupus ca este) insa nu am vazut nici-o nebuloasa nimic...
 Partea buna este ca mi-am dat seama ca am facut cea mai buna alegere cu acest telescop. Este ideal pt conditii de oras si nu-mi trebuie nici mai mult , nici mai putin de atat. 
 Ce m-a contrariat a fost ca chiar si pe la ora 1 atmosfera inca fierbea, mai putin dar fierbea....Iar telescopul se aclimatizase deja de vreo 4 ore...