-----------------------------------
Serban
30 Iul 2008 00:35


-----------------------------------
ma bucur ca am gasit, chiar daca doar ochiometric, wild duck cluster (m11) :)

sunt foarte multumit de performanta instrumentului aici. Desi nu sunt conditii de lipsa de iluminare, si nu eram chiar adaptat, telescopul mi-a aratat destul de mult, si foarte clar. Stelele erau foarte bine rezolutionate (asa se zice resolved?) si chiar arata superb :) Intai ma uitam mai sus de jupiter, prin finder, si am vazut ceva ca o pata mica si difuza, asa ca am centrat pe ea, si in ocularul de 25 (48x), iata! o frumusete! :) Am mers mai departe, la ocularul de 10 (120x) si arata foarte bine, cam umplea campul, dar din pacate se vedeau si "valurile" de caldura lenesa, dat fiind locul nefericit de observatie...

Per total sper sa mai gasesc multe alte frumoase obiecte, precum cel din seara asta :) M-am mai uitat si la jupiter, mai mult la putere mica, si azi mi-a placut mai mult :) oricum, pana ajung la un loc mai bun, planeta va pastra o mai puternica aliura de mister prin finder ( finder, apropos, mult mai luminos ca binoclul, si, probabil din cauza stabilitatii conferite de telescop, mai revelator pe cer)

numai bine si cer senin! :)