-----------------------------------
mm
09 Aug 2008 14:55


-----------------------------------
Viteza luminii nu poate fi atinsa din niste motive clare.

Viteza luminii este ceva care nu este . Alaturarea celor doua cuvinte e o simpla greseala . Exista bine mersi viteza newtoniana ca notiune matematica , teoretica , in imaginatia noastra si cu ajutorul ei numim ceva din realitatea usor neinteligibila multora dintre noi . Nu dau nume . 
Tot bine mersi exista propagarea luminii despre care nimeni nu stie prea exact ce este . 
Prin urmare , de ce sa ne facem atatea probleme daca poate fi atinsa o sintagma inexistenta (viteza luminii) . 
Si atunci hai sa vorbim despre ce definim teoretic si despre ce masuram practic si eventual sa nu le confundam discretionar .

Despre TAU n-ar fi trebuit sa deschideti discutia , d-le DD , deoarece atunci cand am propus masurarea lui , cu mijloacele astronomului amator , ati dat dovada de lasitate . Cum gasiti o balta ...   Imi reamintesc acum , ca tocmai am vazut superba si inegalabila deschidere a JO "comisa" (daca ma iau dupa comentariile TVR-urilor) de comunistiiii chinezi , mi-amintesc , zic , de lipsa dvs. de consideratie pentru civilizatia , cultura (filozofia) acestor comunisti pe care v-ati exprimat-o atunci cand a trebuit sa va dovedesc ca matematica binara provine exact de acolo .  :)