-----------------------------------
Mircea Pteancu
10 Aug 2008 14:03


-----------------------------------
@Cristi M.
nici eu nu cunosc germana dar am un mare respect pentru aceasta mare natiune,ceea ce ma ajuta sa inteleg cate ceva din cele scrise.Cele doua poze in forma de semiluna reprezinta  intradevar planeta Venus.Cea din stanga este una din poze singulare iar cea din dreapta ,reprodusa si la inceputul articolului,este obtinuta prin suprapunerea si prelucrarea a 14 poze individuale.Peter Slansky citeaza insa in articol pe doi dintre colegii lui ( unul e un sef,sefii pot fi numiti colegi?) care au vazut si ei secera planetei Venus prin acest ZPPT.Placa zonata folosita de Peter are 29 de ''inele'' sau ''zone'' -acele aperturi de care vorbeam in alt post-cea exterioara avand un diametru de 16,8mm,focalizand imaginea planetei Venus la 4m distanta ,observatia facandu-se in lumina monocromatica verde la un grosisment de 100x.Cred ca in final Peter spune ca vrea sa imbunatateasca ZPPT-ul folosind o placa cu mult mai multe zone si ca vrea sa observe si Soarele cu ZPPT-ul.Eu ii urez succes maxim.
@zircon
multumesc pentru linkul spre articolul lui Slansky,foarte interesant.
@Doru
ai dreptate calitatea pozelor nu este grozava dar  pe langa faptul subliniat deja ca este vorba de experimente,sa mai tinem cont si de calitatea slaba a materialelor folosite.Mircea