-----------------------------------
zoth
10 Aug 2008 15:55


-----------------------------------
Cea de a doua modificare isi propune schimbarea reticolului existent cu unul nou.
Din cate asemenea dispozitive mi-au trecut prin mana, sa zic vreo 5 sau 6 nici unul nu avea reticolul centrat corect iar din discutiile avute si cu alti useri de pe forum care au folosit asa ceva rezulta ca aspectul asta se constitue intr-un "sindrom" general.
In afara de asta, reticolul acestor dispozitive are "firele" prea groase si daca vrei sa colimezi un mak de exemplu, oglinda secundara aproape ca nu se mai vede si in consecinta nici nu poate fi centrata corespunzator.
Am scos asadar firele reticolului original (care la dispozitivul meu erau construite din bucati de ace de cusut de 0.8-0.9 mm diametru) si le-am inlocuit cu o piesa inelara care se infileteaza sau intra fest pe interiorul tubului pe care am lipit doua fire noi, bine intinse, de aceasta data din sarma de wrapping de 0.2 mm de pe care am extras invelisul izolator.
Este important ca noul reticul sa fie foarte bine centrat si pentru asta va puteti ajuta de un desen facut pe calculator care sa reprezinte inelul pe care vreti sa-l folositi ca suport peste care suprapuneti doua linii perpendiculare care evident trec prin centrul inelului si se prelungesc mai mult decat diametrul lui (ca in imaginea de mai jos).
Dupa lipirea fiecarui fir verificati situatia prin suprapunerea pe desen.
Daca ati constatat o mica abatere dezlipiti firul si reluati operatiunea, dupa cateva incercari sigur veti reusi...   :D 
La final introduceti inelul sau infiletati-l in capatul dispozitivului si asigurati-l cu doua picaturi de loctite.
Rezultatul poate semana cu cel din imaginile de mai jos.
In acest moment aveti deja un dispozitiv Chesire care incepe sa-si merite numele, adica este mult, mult mai precis decat cel de la care ati plecat ... si asta inca nu e tot!