-----------------------------------
Emil
10 Aug 2008 19:43

APO de circa 500 mm
-----------------------------------
Salut,
doresc sa achizitionez un APO de circa 500 mm pentru a-mi completa arsenalul. Vreau sa trec pe fotografie de camp mai larg iar SN-ul are o focala de 1016 mm ceea ce nu imi permite fotografierea obiectelor extinse fara a face mozaic. 
Initial am dorit sa achizitionez o roata de filtre motorizata cu control prin calculator de la QHY insa am ajuns la concluzia ca timpul nu imi va permite procedura de obtinere a fotografiilor color, expuneri multiple prin diferite filtre si de aceea m-am gandit sa imi iau totusi un apo cu caracteristicile amintite.
M-am gandit la un apo cu o focala de circa 500 mm la care cu un flatener focala sa fie de cel putin 400 mm. Am in colimator Megrezul de 72 mm sau echivalent iar pretul sistemului impreuna cu flatenerul sa nu depaseasca suma de circa 500 euro.
Ceva idei care ar fi sistemul care s-ar incadra in aceste caracteristici? Nu am experientza pe sistemele apo de aceea cer ajutorul celor care sunt mai in tema. Sistemul trebuie sa fie un sistem curat fara aberatii cromatice iar flatener-ul sa fie capabil sa corecteze un camp suficient de mare pentru a putea fi folosit un Canon 350D precum si o Nova CCD cu cip Kodak 1602E NAGB

Multumesc tare fain

Numai bine
Emil