-----------------------------------
Mircea Pteancu
17 Aug 2008 19:19

Baigish la Arad
-----------------------------------
@zircon,dan smarandoiu,gm cat si alti conoisseur-i intrale Baigish

aceasta marca a aparut la un magazin din Arad.Este vorba de tipo-dimensiunea 8x40mm.L-am tinut cateva minute in mana.Am aruncat o privire prin el spre spatele magazinului si la neoanele aprinse aflate cam la 10m distanta.Si apoi a aparut acel carcel in mana mea care nu mai vroia sa-i dea drumul:imagine super de hiper,un fel de ''winter fresh'' optic....Lentilele exterioare ,obiectiv si lentila de ochi ,aveau o acoperire neostentativa AR de culoare verzuie ,pe corp era gravata marca Baigish 8x40mm dar iata motivul pentru care va scriu.Am tot citit in rapoartele voastre despre binoclurile rusesti ca sunt grele ,spre foarte grele,cu mult metal in ele.Cel despre care va vorbesc insa este relativ usor,semn ca are mult plastic in partea mecanica.E normal sa fie asa?Sau este din nou o facatura chinezeasca precum ''luneta'' de 60x700mm pe care am primit-o de la o fosta colega de-a mea si care nu avea nici in obiectiv,nici in diagonala , nici in doua oculare si nici in microscop nici macar un gram de sticla.Si culmea,obiectivul din plastic este compus din doua componente ,un ''crown'' si un ''flint'' ,ambele din acelasi acrilat.Gretos.
Asadar o fi Baighish original sau nu?I-am cerut vanzatorului sa aduca tipodimensiuni mai mari.Pe care mi-ati recomanda-o?Multumesc anticipat pentru sfaturi.Mircea