-----------------------------------
Mircea Pteancu
17 Aug 2008 22:06


-----------------------------------
Azi am citit acest topic ,am votat,iar dupa ce am votat m-am distrat foarte tare.Chestie 100% mioritica! Pe un forum de astronomie doar 49 de persoane s-au obosit sa apese pe unul din butoanele chestionarului.Acuma sa stiti ca eu am votat impotriva scoaterii Astronomiei din programele scolare,asa din simpatie pentru voi ,  desi subiectul imi este indiferent.Va perpeliti degeaba.
Poporul roman are multe probleme,necazuri,boli morale.Dar toate,absolut toate au o radacina comuna:romanii ca popor au o carenta fundamentala,letala si incurabila si anume absenta managementului.De ce le lipsesc romanilor managerii ?Pentru ca prin instinct de haita,mostenit genetic ,ii distrug in mod imbatabil.Si nu-i distrug doar pe cei contemporani,cu spume la gura  distrug insasi amintirea, memoria acelor foarte putini conducatori,lideri,deschizatori de drum -eu pe toti ii vad in esenta ca fiind  manageri,organizatori si/sau creatori de sisteme- care au ajuns sa-si implineasca destinul.
Exemple: 
-Stefan cel Mare este dezavuat public in emisiuni ''concurs'' televizate ca fiind un dictator sangeros si un curvar.
-Mihai Viteazu este scos din manualele de istorie (fie si alternative) ca sa se faca loc unei esca de valoare nula.
-Mihai Eminescu este tinta unei adevarate campanii de anihilare desfasurate de guru cultural patapieviprost care-l numeste ''mortul nostru din debara''.
etc...etc....etc...
Binenteles ca cineva ocupa locul adevaratilor conducatori:in absenta adevaratilor stapani,conducatorii slugilor sunt slugoii.

Iar pe slugoi ii doare-n cot de parerea noastra despre Astronomie etc.
Iar pentru tinereii de pe aceasta lista formati la scoala ''liber cugetatorului sarac da' cinstit'' Nea Nelu Bata de Miner : casuta de la Stellafane  are pe frontispiciu un citat biblic din Sfantul Ioan.Mircea