-----------------------------------
zoth
18 Aug 2008 12:24


-----------------------------------
Mircea, nici eu nu am cunostinta de vre-un model Baigish 8x40.
M-am uitat pe situl fabricii si in catalogul Sturman si nu am gasit asa ceva.
La un moment dat aici pe forum GM sustinea ca e in posesia unui astfel de exemplar. Din pacate nu l-am mai vazut pe GM pe forum de ceva vreme.
KOMZ a fabricat la baza binocluri militare si deci putin probabil sa aiba plastic in ele, chiar nu pot vedea compatibilitatea unor asemenea binocluri pe plastic cu campul tactic, ar fi de rasul curcilor cred.
Poate totusi intre timp KOMZ sa fi infiintat vreo sectie de jucarii (pentru rentabilizare) si atunci s-ar putea explica aceasta situatie... cine stie... gradina Domnului e mare!!!

''luneta'' de 60x700mm pe care am primit-o de la o fosta colega de-a mea si care nu avea nici in obiectiv,nici in diagonala , nici in doua oculare si nici in microscop nici macar un gram de sticla.Si culmea,obiectivul din plastic este compus din doua componente ,un ''crown'' si un ''flint'' ,ambele din acelasi acrilat.Gretos. 

acum incep sa inteleg "simpatia" pe care ai capatat-o pentru refractoare... poate daca ai incerca niste modele mai ortodoxe... , chiar niste modele IOR, poate ti-ai schimba parerea... dar nu e musai.