-----------------------------------
andyDavids
18 Aug 2008 21:33


-----------------------------------
cand e facut din placere banii si timpul nu mai conteaza. adevarul e ca timpul e singurul care conteaza, banii vin si pleaca.

de ce canon eos 450d? din toate motivele enumerate de tine, pe care le-ai punctat bine plus inca cateva :) (am comparat indelung 2 dslr-uri si canon-ul deocamdata e fruntas, doar daca nu mai apare ceva nou la photokina din septembrie de la nemti ... eu sper la un canon cu un life view de generatia a doua, cum e cel de la sony alpha 350).

legat de subiectul discutiei noastre, telescopul :

1. multumesc ca mi-ai raspuns la rugaminte
2. nu vreau doar planete, o sa ma plictisesc repede de ele, si toate arata la fel  :roll: 
3. as prefera ceva axat mai mult pe deep-sky, de aceea o sa cumpar un dslr, si sa pot sa fotografiez si planete. in concluzie prioritatile sunt galaxiile, apoi planetele.
4. din cele citite de mine pentru astrofotografie sunt recomandate cele cu refractie in detrimentul celor cu reflexie pentru ca ofera imagini cu contraste mai bune etc... dar asta nu inseamna ca nu am citit eu ce trebuia, sau ca nu am interpretat eu gresit ...
5. suma alocata telescopului plus accesoriilor necesare ma gandeam sa o limitez intre 5-600 si 8-900e. dar pentru calitate as fi dispus la sacrificii mai mari.
6. care e toata "filosofia" din spatele monturilor ? aici nu mi-am insusit notiunile cum ar fi trebuit  :oops:  

orice parere e bine venita, atata timp cat are in spate un argument rational  :P