-----------------------------------
valy
19 Aug 2008 12:41


-----------------------------------

de ce canon eos 450d? din toate motivele enumerate de tine, pe care le-ai punctat bine plus inca cateva :) (am comparat indelung 2 dslr-uri si canon-ul deocamdata e fruntas, doar daca nu mai apare ceva nou la photokina din septembrie de la nemti ... eu sper la un canon cu un life view de generatia a doua, cum e cel de la sony alpha 350).

Strict legat de aparat, am observat din auzite ca un canon cu senzor CMOS e mai indicat. Nu stiu Sony cum e, o fi mai fitzos (live view sau stabilizare) dar asta nu te ajuta. M-am oprit la canon 450 pt. ca stiu ca are live view si ca are senzor CMOS. Nu sunt expert in ultimile noutati aparute dar regret ca la vremea cand mi-am luat eu aparat nu era live view si nici nu ma gandeam la astrofoto. Daca ai bani poti incerca un Nikon D300/Canon 40D care pare mai bun la expuneri lungi si ISO mare sau chiar un senzor fullframe dar sa ai neaparat live view (Nikon D700). Poti incerca si un second hand Canon 20D/30D de exemplu. 
Live view-ul nu prea conteaza la ce generatie e pt ca daca are lupa 10x in timp real e arhisuficient. Ce au mai imbunatatit baietii in domeniul asta este fie autofocusul, fie au mai pus un senzor separat, fie au optimizat ridicarea oglinzii, adica chesti neesentiale, zic eu, in domeniul astrofoto. Poate ca cel mai bun live view il are Sony sau Olympus dar din pacate sta mai prost la senzor si la zgomot.