-----------------------------------
Katta
27 Mai 2006 23:30


-----------------------------------
Daca vrei sa modifici bariletul pentru secundara vezi sa faci spiderul din macar 2 brate. Eu l-am facut cu un singur brat si am ceva probleme cu vibratiile.
Sunt toba de documentatie in momentul asta. Al meu e cu 3 brate si tot are vibratii si se deregleaza usor. Am gasit pe net un model pe care vreau sa-l adaptez si la mine si care sper sa fie mult mai rigid.


Totusi bariletul la principala de ce vrei sa il schimbi, ce problema are?
E cam descentrat si nu pot colima corect.

Problema este ca atunci cand mi-am facut telescopul nu am avut decat scule de mana (bormasina, fierastrau electric) cu care nu prea ai o precizie mare la prelucrari. Nu poti sa dai o gaura perfect perpendicular, nu poti taia prea drept, etc, astfel ca nu a iesit asa cum ar fi trebuit. Eu am lucrat pe vremuri matrite de injectie, unde se cer precizii chiar de sutimi de mm, astfel ca sunt sensibil la chestii din astea. Acum vreau sa-l refac aproape de la zero, dar n-am cu ce... :(  (ma refer la scule). Habarnam m-a trimis la forumul modelistilor si se pare ca exista tipi care au ateliere si chiar coopereaza, asa ca voi incerca acolo.