-----------------------------------
Laurentiu
21 Aug 2008 16:48


-----------------------------------
Ideea cu constructia tubului din plastic nu imi mai place deloc, la modul principial. De ce ? Daca tubul e subtire, va crapa, se va flexa si - probabil - se va dilata urat la caldura. Daca e gros (cum e cel de 4-5 mm cat e cel din care mi-am facut initial telescopul) atunci e prea greu pentru instalare pe ecuatoriala (si, sincer sa fiu, si Dobson de ar fi, astazi mai degraba l-as face un fel de truss tube - ar fi ce putin de 2 ori mai usor).

Cartonul lipit cu aracet cred ca devine aproape la fel de greu ca PVC-ul. Inca un motiv sa nu fac asa ceva.

Impregnarea cu lac poate fi o idee buna dpdv al rezistentei la umezela. Dar nu si din pdv al durabilitatii (s-ar putea ca in timp sa inceapa sa se exfolieze si sa arate urat). In plus, ma gandesc ca, la final, va fi tot mai greu decat un tub de aluminiu.  Mai mult, melalul indoit (in caz de lovire accidentala) se poate indrepta. Cartonul, plasticul si alte asemenea se vor crapa/rupe (faceti putina analogie cu automobilele  :D )

Cred ca raman la aluminiu. Insa subiectul nu e nici pe departe inchis, raman pe receptie la idei noi  :wink: .